• Steen's Alternative
 • v/ Steen Andersen
 • Tlf.: +45 2679 4222
 • Mail:
 

Alkohol og jalousi

Af med jalousi - Steen Andersen NUAlkohol virker forskelligt fra menneske til menneske. På nogle virker det, så de bliver mere indadvendte, nogle bliver aggressive eller søvnige og igen andre bliver mere åbne, kærlige og frie i deres adfærd. Og der er masser af andre måder at ændre adfærd på ved indtagelse af alkohol. I forhold til jalousi er der overordnet to veje for hver af de mennesker der er i forholdet. De kan hver især reagere ved at blive mere åbne, frisindede og tolerante eller de kan blive mere lukkede, føle deres grænser bliver overskredet og have lettere ved at føle sig nedvurderet.

Hvad gør alkohol i forhold til jalousi

Når alkohol går ind så går hjernen ud, er det populære ordsprog nogenlunde. I praksis er det forståelsen og din evne til at sætte grænser, der bliver påvirket. Det vil sige den tærskel der er for, hvornår du ikke længere vil acceptere at din partner opfører sig, som han gør. Vær opmærksom på, om det sker når han drikker, når du drikker eller når I begge drikker. Det kan være vigtigt for at finde den rigtige løsning at du får forståelse for, hvad det er som aktiverer jalousien.

I forhold til alkohol og jalousi, bør du være opmærksom på, om der er jalousi:

 • Når kun din partner drikker?
 • Når kun du drikker?
 • Når I begge drikker?

Hvis din partner bliver mere åben og kærlig og du føler han viser mere interesse for andre end han viser for dig, når han drikker alkohol, så tag et tjek med dine tanker og hvordan de påvirker dine følelser. Se på om dine tanker spiller dig et puds. Om der virkelig er hold i din følelse af, at han hellere vil den nye kontakt end han vil dig. Hvis han hellere vil dig, er det tilsyneladende dig selv, der har brug for at ændre dig. Er han virkelig på vej væk, så må du forholde dig til det og eventuelt tage den indre kamp der skal til med dig selv. Husk at du ikke kan tvinge ham til at kunne lide dig. Det bedste du kan gøre er at sørge for, at din partner føler sig bekræftet i jeres forhold, hvis du virkelig ønsker jer som par.

Er det dig selv der bliver mere åben og kærlig når du drikker alkohol, så din partner bliver jaloux og synes du er for meget, så er det en lidt anden snak. Du har stadig brug for at se indad i dine tanker og følelser – eller mangel på samme – og du har brug for, at du ved, om din partner er jaloux. Hvis ikke han siger det direkte kan der være mange måder han kan vise det på. Al ændring i hans adfærd kan være et tegn på, at han er blevet jaloux. Bring det selv på bane, hvis du synes han har ændret sig og lad ham selv fortælle, hvad det er som trykker. Tag en snak og lad det udvikle sig derfra. Det bedste du kan gøre er at sørge for, at din partner føler sig bekræftet i jeres forhold, hvis du virkelig ønsker jer som par.

Utroskab kan være en af de midlertidige eller længerevarende følger, når grænserne ændres for meget ved indtagelse af alkohol. Det behøver ikke være ved påvirkning af alkohol og alkoholen er måske heller ikke den egentlige årsag. Det er mere tænkeligt at utroskab er et symptom på, hvordan jeres forhold i øvrigt er. I grundform er det samme forhold som allerede nævnt, der gør sig gældende. Forskellen er her, at I nu har en konkret situation, som I skal have fundet en fælles løsning på. Der er mange ting der skal snakkes om, vendes og tilgives. Det bedste du kan gøre er at sørge for, at din partner føler sig bekræftet i jeres forhold, hvis du virkelig ønsker jer som par.

Kend dine grænser og vis dem

Vis at du har selvrespekt og brug din selvkontrol. Styrk dit selvværd og stå op for dig selv. Det er nok nemmere sagt end det er gjort og forvent derfor, at det er et stykke arbejde, som du kan føle vil trække tænder ud. Vær realistisk og tag en time out, hvis du har brug for det.

 • Vis selvrespekt
 • Brug din selvkontrol
 • Styrk dit selvværd
 • Stå op for dig selv
 • Tag en tænkepause

Det vigtigste er altid, at du kan stå op for dig selv, at du kender dine grænser og at du ikke lader dem overskride. For hver gang du lader nogen overskride dine grænser, vil du svigte dig selv. Når det er sket tilpas mange gang, vil du ikke længere have nemt ved at sætte dig i respekt og dit selvværd vil blive mindre. 

Find den rigtige løsning

For at finde den model, der vil virke for dig, kan det være hensigtsmæssigt at konsulterede en terapeut. Enten du vælger at gå i terapi alene eller I vælger sammen at gå i parterapi. I alle tilfælde er der flere forhold, der skal bearbejdes: alkoholens virkning og den jalousi som alkoholen aktiverer, er de vigtigste.

I den terapeutiske tilgang til jalousien bør du se på:

 • Hvad gør alkoholen?
 • Hvordan er den jalousi, alkoholen aktiverer?

Begge dele kan meget vel have deres oprindelse tilbage i barndommen og de kan være gensidigt afhængige.


 

Gør dig fri af andres misbrug

af Melody Beattie

Gør dig fri af andres misbrug

Er du blevet så optaget af at forsøge at løse andre menneskers problemer, at du skyder dine egne fra dig? Bekymrer du dig så meget for andre mennesker, at du glemmer at tage vare på dig selv? Har du brug for at kontrollere de mennesker, der omgiver dig, fordi du føler, at alt omkring dig og inden i dig er ude af kontrol? Føler du dig ansvarlig for så meget, fordi dine nærmeste føler sig ansvarlig for så lidt? Lader du et andet menneskes adfærd få alt for stor indflydelse på din tilværelse, og er du besat af ønsket om både at hjælpe og at kontrollere det menneske? Gør dig fri af andres misbrug henvender sig til dig, hvis liv er blevet uhåndterligt på grund af samlivet med en alkoholiker, en spiller, en madnarkoman, sexnarkoman, arbejdsnarkoman eller en person med en anden form for tvangsmæssigt misbrug. Melody Beattie forklarer detaljeret, hvordan dit eget kaotiske indre og håbet om at få kontrol over dit eget liv ligger bag din kontrollerende adfærd. Hun viser, hvordan du, netop ved at holde op med at kontrollere den anden og begynde at interessere dig for dig selv og dine følelser, kan begynde at få styr på din tilværelse. Gør dig fri af andres misbrug er en bog om, hvad du kan gøre, for at DU får det bedre. Melody Beattie er tidligere alkoholmisbruger og konsulent i spørgsmål vedrørende kemisk afhængighed. 

Leverandør   Prisniveau *  
Logo: Gucca
 E-shop 248,- DirekteLink
Logo: CDON
 E-shop 259,- DirekteLink
Logo: Saxo.com
 E-shop 279,- DirekteLink
Logo: Plusbog
 E-klub  119,- DirekteLink

* Pris er hentet fra leverandørens hjemmeside per november 2013

 

Savner du noget .. ?

Hvis du savner tekster eller værktøjer fra min tidligere hjemmeside eller du har forslag til udvidelser og forbedringer, er du velkommen til at skrive til mig, så det kan blive udbedret [ Skriv her ]

 

 
Besøg Din Intelligente Krop