• Steen's Alternative
  • v/ Steen Andersen
  • Tlf.: +45 2679 4222
  • Mail:
 

Artikler om jalousi

Tjekliste ved behandling af jalousi

Ved behandling af jalousi er der, i lighed med anden terapeutisk behandling, nogle faste punkter, som overvejes i processen. Det første punkt er, hvordan du bør søge hjælp til at behandle din jalousi. Uanset om du vælger terapeutisk hjælp til at behandle din jalousi eller du vælger at arbejde med behandling af jalousien på egen hånd er den efterfølgende vej til forløsning i grundtræk den samme.

Læs mere: Tjekliste ved behandling af jalousi.


Alkohol og jalousi

Alkohol virker forskelligt fra menneske til menneske. På nogle virker det, så de bliver mere indadvendte, nogle bliver aggressive eller søvnige og igen andre bliver mere åbne, kærlige og frie i deres adfærd. Og der er masser af andre måder at ændre adfærd på ved indtagelse af alkohol. I forhold til jalousi er der overordnet to veje for hver af de mennesker der er i forholdet. De kan hver især reagere ved at blive mere åbne, frisindede og tolerante eller de kan blive mere lukkede, føle deres grænser bliver overskredet og have lettere ved at føle sig nedvurderet.

Læs mere: Alkohol og jalousi.


5 trin ud af jalousi

At erkende og bearbejde din jalousi er den bedst forløsende metode til at slippe din jalousi. Der findes mange måder for dig at gribe dette an på. Jeg har her opstillet en femtrins plan, som du kan anvende i dit arbejde med at komme fri af din jalousi.

Dette skridt vil jeg satse på, at du allerede har gjort siden du har bevæget dig ind på denne hjemmeside. Erkendelse er, når du tager ansvar for, at du kan gøre noget i dig selv, for at få det bedre. Det betyder ikke, at din følelse er uberettiget eller at din partner har ret til at gøre, som han gør. 

Læs mere: 5 trin ud af jalousi.


At vokse sammen - hver for sig

Det du ser i andre, handler om dig selv! Sådan er det i hvert fald nogen gange. Set ud fra et dybere plan er det mere rigtigt at sige, at det der nager dig ved andre, handler om dig selv. Det er sådan verden stiller et spejl op foran dig og fortæller dig, at det her skal du nok gøre noget ved.

Eksempel: Du ser naboen stå i sin indkørsel og skælde den lille pode ud der står ved siden af. Din tanke kunne være, at hun har da nok en dårlig dag, samtidig med at du harmes over det kraftige ordvalg hun bruger. For det er da ikke rimeligt overfor den stakkels lille dreng! Episoden bliver hængende i dig resten af dagen og på arbejde må du absolut fortælle om din hidsige nabo.

Læs mere: At vokse sammen - hver for sig.

 

Savner du noget .. ?

Hvis du savner tekster eller værktøjer fra min tidligere hjemmeside eller du har forslag til udvidelser og forbedringer, er du velkommen til at skrive til mig, så det kan blive udbedret [ Skriv her ]

 

 
Besøg Din Intelligente Krop