• Steen's Alternative
  • v/ Steen Andersen
  • Tlf.: +45 2679 4222
  • Mail:
 

At vokse sammen - hver for sig

Af med jalousi - Steen Andersen NUDet du ser i andre, handler om dig selv! Sådan er det i hvert fald nogen gange. Set ud fra et dybere plan er det mere rigtigt at sige, at det der nager dig ved andre, handler om dig selv. Det er sådan verden stiller et spejl op foran dig og fortæller dig, at det her skal du nok gøre noget ved.

Eksempel: Du ser naboen stå i sin indkørsel og skælde den lille pode ud der står ved siden af. Din tanke kunne være, at hun har da nok en dårlig dag, samtidig med at du harmes over det kraftige ordvalg hun bruger. For det er da ikke rimeligt overfor den stakkels lille dreng! Episoden bliver hængende i dig resten af dagen og på arbejde må du absolut fortælle om din hidsige nabo.

Fair?

Fakta er, at den lille dreng absolut ikke ville med i bilen og i børnehave. Da mor så er uopmærksom i brøkdelen af et sekund ser han sit snit til at tage flugten. Ud af indkørselen, på tværs af fortovet og ud på den trafikkerede vej, hvor der kører både busser og lastvogne. Mor fanger ham lige inden ham når ud på vejen. Mor var blevet nærmest panisk forskrækket, da hun ikke var i tvivl om de skrækkelige følger, der kunne være.

Fair?

Hver dag møder vi større eller mindre episoder, hvor vi i vores indre spejling tager stilling til, om det er fair, retfærdigt eller helt hen i hampen. De episoder der sætter de største indtryk kan vi lære rigtig meget af, da de viser os sider af os selv, som vi kan have fordel af at forene os med. I ovenstående eksempel kunne det spejl, du kan kigge på måske være, at du hidser dig op over, at dit barn tager to lag pålægschokolade på brødet om morgen. Det vil for dit barn formodentlig ikke synes rimeligt?

De steder, hvor vi møder de største og kraftigste spejle er typisk i vores parforhold og i familielivet generelt. Også i jobmæssige sammenhænge. Alt sammen steder, hvor vi har en længerevarende eller tæt kontakt til andre mennesker. TV, film og internet kan også vise sådanne spejle. Forestil dig at du sidder sammen med en veninde og ser film. Et konkret klip i filmen får hende til at grine og dig til at græde. Det skyldes, at i har hver jeres type af indre spejl at referere til, jeres indre referencer er forskellige. For den ene skaber det medlidenhed og for den anden er det pinagtigt.

Det er nøjagtig de sammen mekanismer der træder i kraft i et parforhold. Ved at være bevidst om dette og dermed tage ansvar for hver jeres refleksion - jeres indre spejl - så vil I kunne vokse sammen, hver for sig. Det er et spørgsmål om, ikke at gøre gnidningerne i parforholdet til personlige angreb. Ved at kunne se bagom og se, at partneren bare har en dårlig dag eller at det er fordi han er stresset eller kammeraten har svigtet ham, så bliver det lettere at være med og i. Ved også at bruge disse episoder til at gennemse dine egne indre overbevisninger og få dem rettet, hvis der er brug for det, så kan du udvikle dig med lyntempo. Er i begge bevidst om disse mekanismer, så kan I med sikkerhed vokse sammen, hver for sig.


 

At vokse sammen

af Ole Vadum Dahl

AtVokseSammen_OleVadumDahl

De fleste af os drømmer om at få vores behov for kærlighed opfyldt. Vi forventer, at vores kæreste skal opfylde dette behov. Men kærligheden kommer ikke udefra. Den kommer inde fra os selv. Hvad vores kæreste gør eller ikke gør er ikke det, der tilfredsstiller vores kærlighedsbehov. Vores kærlighedslængsler kan kun tilfredsstilles, hvis vi genopdager, hvem vi dybest set er. Og her er kærlighedsforholdet en kæmpechance for at lære sig selv at kende.

I At vokse sammen giver Ole Vadum Dahl praktiske anvisninger på, hvordan selv vores værste og mest smertefulde parforholdsproblemer kan blive et springbræt til en intens og dybtgående personlig og spirituel udvikling, hvis blot vi betragter frustrationerne, konflikterne og længslerne på en anden måde.

Leverandør   Prisniveau *  
Logo: Gucca
 E-shop 109,- DirekteLink
Logo: CDON
 E-shop 129,- DirekteLink

* Pris er hentet fra leverandørens hjemmeside per oktober 2013

 

Savner du noget .. ?

Hvis du savner tekster eller værktøjer fra min tidligere hjemmeside eller du har forslag til udvidelser og forbedringer, er du velkommen til at skrive til mig, så det kan blive udbedret [ Skriv her ]

 

 
Besøg Din Intelligente Krop