Til forsiden Kontakt os Sitemap Udskriv

 • Steen's Alternative
 • v/ Steen Andersen
 • Tlf.: +45 2679 4222
 • Mail:
 

TEMA: Skæbne eller fri vilje

Nyhedsmail udsendt den: 10-05-2015 kl. 11:06:48

Denne og tidligere nyhedsmail kan læses i mailarkivet. Ønsker du ikke at modtage nyhedsmails kan du afmelde dig yderligere mail her.

 • Tema: Skæbne eller fri vilje
 • Steen Andersen
  - Clairvoyance

  

 

Garfield - Smile   

TEMA: Skæbne eller fri vilje

Jeg er blevet spurgt, om jeg er fatalist. Det måtte jeg så lige slå op, hvad betød. Og Ja/Nej det er jeg nok (ikke).

En fatalist er en der tror på, at alt er bestemt af en forudbestemt skæbne. Det er jeg ikke lige, synes jeg. Jeg vil gerne tro på, at vi har bare en lille smule at have indflydelse på selv. Min overbevisning er, at livet er som en skole med en lang række af udviklingstrin, hvor vi hele tiden kan udfordre os selv og blive styrket i de temaer i livet, vi arbejder os igennem.

Til dette kommer, at vi er holdt fast i den verden, der udgør rammerne for vores liv. Med disse rammer har vi ikke en fri vilje til at kunne handle, som vi altid ønsker. Vi har den frie vilje til at kunne handle ud fra de rammer vores omverden giver plads og rum til.

Det er min tro, at vi i de valg vi tager - eller ikke tager - viser om vi er klar til næste trin i udviklingen af vores temarække. Vi kan vælge at lade sindet/EGOet styre med de begrænsninger og den stolthed der er i, ikke at ville tage fejl og herved begrænse os selv. Det er der faktisk ret mange af os, som i en eller anden grad gør. Altså lader os styre af vores EGO, der fortæller os, at vi bare ikke har lyst til at indrømme, at vi har taget fejl. EGOet fortæller os, at hvis vi indrømmer, at vi har taget fejl, så vil vi fremstå som ikke kompetente og i yderste konsekvens kan vi miste den kærlighed, andre har til os.

I stedet kan vi betragte fejlene som "det var ikke den vej makker" eller "det var altså ikke godt nok lige her" og lade os inspirere af de knæk der dermed kommer i vores udviklingsbane. Altså følge livets flow, lade livet komme og vi kan udfordre os selv med de hændelser livet giver, hvor vi tager ved lære, udvikler os og bliver klogere på nye ting og områder.

Overordnet giver det holdningen af enten "det er samfundets skyld, jeg rokker mig ikke" eller "jeg er villig til at gøre det, der skal til". Jeg tænker mig, at vi på hver vores punkter har andele i begge aspekter.

I grunden er det ikke helt så let, da vi allerede fra barndommen præges af de forældreroller, der skal passe på os og sikre vores trivsel. Ud fra de kompetencer vores forældre har, bliver vores sind/EGO præget til enten kampen for at overleve eller til tryghed og nærvær og flow eller til et sted mellem disse. Vores forældre er dog præget af deres forældre, der igen er præget af deres forældre og så videre. Det betyder, at vi bliver et produkt af hele vore slægt. Og det gør vi lige indtil den dag, hvor det går op for os, at det er sådan og hvor vi efterfølgende begynder at arbejde os hen mod virkelig frigørelse fra dette. Først herude efter dette arbejde, er vi i nærheden af, at have en fri vilje.

Og det er ikke de faktiske handlinger, vi arver. Det er mønstrene og til eksempel har jeg haft en fraskilt far til fire i konsultation. Denne far fortæller, at han har seks søskende og at hans far var dranker, hvorfor denne gik på druk efter arbejde og at hans mor stiltiende tolererede dette. Moder og fader havde derfor et miserabelt samliv.

Han var glad for, at han ikke lignede sin far og at han har været mere ansvarlig, ved blandt andet at tage to jobs for at få økonomi til at forsørge familien og særligt konens overforbrug.

Det betyder altså:

 • Han er ikke hjemme i dagtimerne, da han går på arbejde
  - ligesom sin far.
 • Det betyder også, at han ikke er hjemme om aftenen
  - ligesom sin far.
 • Ligeledes har han haft et miserabelt samliv med konen
  - ligesom sin far.
 • Han har også fået flere børn end gennemsnittet
  - ligesom sin far.

Han har altså taget mønstrene med sig. Hvilke mønstre har du taget med dig og er du parat til at arbejde med dem?

Ønsker du emnet uddybet er du velkommen til at sende mig en mail med dit spørgsmål, inden jeg sender den næste nyhedsmail, hvor temaet ellers vil blive et nyt.

  

 


      
Steen Andersen 

Steen Andersen

Siden 2012 har jeg gennemført en terapeutisk grunduddannelse og kan nu kalde mig Integrativ Coach og Terapeut. Jeg har også taget en uddannelse som TFT/EFT tankefelt terapeut og jeg arbejder dagligt med begge disse samt med andre relevante teknikker som bevidstgørelse, regression og progression.

Jeg deltager løbende i kurser, workshops og seminarer omkring personlig udvikling, så jeg på den måde holder mig i gang, afvikler de dele, jeg gerne vil af med og styrker de sider af mig, jeg gerne vil se mere af. 

Ud over denne hjemmeside - steenses.dk - har jeg også hjemmesiderne steenandersen.nu, meridiantapper.dk samt et par mindre sider, der ikke har relevans i denne mail.

Clairvoyance

Jeg laver igen clairvoyancer, både i konsultation og på telefon. Seneste udtalelse:

Tak for en super givende oplevelse. Jeg er imponeret over din evne til at lave clairvoyance via telefon. Trods jeg befinder mig i den anden ende af landet rammer du perfekt min Energi, mit sind og min problemstilling. Du formår at stille ind på mig, og give de svar og billeder som jeg har brug for til at komme videre. Du udstråler en skøn ro, der vækker tillid. Jeg er super glad for at have fået glæde af dine evner. Tak <3

Læs mere om clairvoyance på telefon her.

   

 

Savner du noget .. ?

Hvis du savner tekster eller værktøjer fra min tidligere hjemmeside eller du har forslag til udvidelser og forbedringer, er du velkommen til at skrive til mig, så det kan blive udbedret [ Skriv her ]

 

 
Besøg Din Intelligente Krop