• Steen's Alternative
  • v/ Steen Andersen
  • Tlf.: +45 2679 4222
  • Mail:
 

Sygelig jalousi

Af med jalousi - Steen Andersen NUSygelig jalousi er når dine følelser løber af med dig. Det er når du ikke kan styre dine reaktioner og hvor du måske oplever, at din jalousi forstærker sig selv, så den bliver større og større. Den vil også bevirke, at du digter videre på det du tror. Du vil ikke på kunne holde dig til, hvad du faktisk ved er sandt.  Er du kommet så langt i din jalousi, at du ikke længere tror på, at behandling vil kunne hjælpe, så skal du søge hjælp med det samme.

Sygelig jalousi er et hovedspørgsmål

Grunden til at sygelig jalousi er et hovedspørgsmål er, at det alt sammen foregår i dit hoved. Det gode er, at når du har den bevidsthed, så kan du gøre noget ved det. Det er muligt at det ikke er helt nemt men det er med sikkerhed til at komme igennem, så du får det bedrfe. Og skulle du være i den situation, at din partner faktisk har givet anledning til at du kan have grund til at være jaloux, så retfærdiggør det ikke at det er sket.

  • Din partners handlinger retfærdiggøres ikke af, om du er jaloux eller ej
  • Din jalousi er ikke et udtryk for din partners handlinger
  • Din jalousi er et udtryk for at du har mistet din jordforbindelse og at dit selvværd har følt sig truet

Det betyder så, at du har brug for at genskabe din egen tillid til dig selv. Dit selvværd skal på plads før du vil være i stand til at tage beslutninger du vil have det godt med. Er dit selvværd ikke på plads er der en seriøs mulighed for at du tager beslutninger, du senere vil fortryde.

Åbenlyst begrundede handlinger fra din partner bør du altid handle på, da du på denne måde også giver dig selv mere luft til at finde dig selv i forløbet.

Se efter mønstre

Når du er på plads i dig selv til at kunne arbejde videre med din jalousi og hvor den stammer fra, så tag et kig i dine indre gemmer. Gør op, om du har et generelt problem med at sætte grænser der passer dig i stedet for grænser, du tror passer din omverden. Har du gentagne gange oplevet at din partner giver dig anledning til enten begrundet eller ubegrundet at være sygelig jaloux, så se på hvad det kan hjælpe dig til at finde frem til inde i dig. Find ud af, hvad det giver dig og om det ubevidst er en måde for dig at finde tryghed.

Hvor paradoksalt det end måtte lyde, så kan sygelig jalousi have sit udspring fra undertrykte eller ikke udtalte følelser fra en ellers tryg fortid, hvor du ikke er blevet hørt. Situationer hvor du gerne ville lade dine følelser komme til udtryk men de blev fortiet eller undertrykt af dine omgivelser, som typisk vil være de voksne tryghedspersoner som forældre eller værger udgør.

Sygelig jalousi bør behandles i konsultation af en kyndig terapeut.

 

Savner du noget .. ?

Hvis du savner tekster eller værktøjer fra min tidligere hjemmeside eller du har forslag til udvidelser og forbedringer, er du velkommen til at skrive til mig, så det kan blive udbedret [ Skriv her ]

 

 
Besøg Din Intelligente Krop